Poruka predsjednika uprave o vrijednostima i filozofiji grupe Brother

Postizanje održivog društva 


Preko 100 godina, grupa Brother nudi razne proizvode kao odgovor na promjenjive potrebe kupaca i društva. Naša misija je stalno pružati 'vrhunsku vrijednost' kako bismo udovoljili potrebama naših kupaca i društva.

Globalna se zajednica kroz različite mjere vezane uz klimatske promjene pretvara u društvo bez ugljika. Nastoji postići održivo društvo smanjenjem utjecaja na globalno okruženje uz održavanje ekonomskog rasta. Uspostavljeni su međunarodni okviri poput ciljeva održivog razvoja (SDG) i Pariškog sporazuma (međunarodni sporazum o ublažavanju klimatskih promjena), formulirana je bila i vizija Osaka Blue Ocean.*
 
Grupa Brother svjesna je urgentnosti takvih poduzimanja u vezi međunarodnih okolišnih pitanja, kao i važnosti rješavanja ESG aspekta (okolišni, socijalni i upravljački aspekti) za održivu rast.

 

Jačanje aktivnosti temeljenih na Okolišni viziji grupe Brother 2050

Ekološki, socijalni i ekonomski sustav pretrpio je radikalne promjene, a socijalno se okruženje također dramatično promijenilo. U tom je pogledu u ožujku 2018. formulirana Okolišna vizija grupe Brother 2050 s ciljem pridonijeti rješavanju socijalnih pitanja poput klimatskih promjena i izgradnji održivog društva u skladu s Brotherovom okolišnom politikom.

Na temelju ove okolišne vizije, grupa Brother će intenzivirati svoje aktivnosti koje se odnose na 'smanjenje emisije CO2', 'cirkuliranje resursa' i 'održavanje biološke raznolikosti'. Pogotovo u vezi smanjenja emisije CO2 u cijeloj grupi Brother (područje 1 i 2), dobri rezultati postignuti su kontinuiranim aktivnostima na području štednje energije i izmjene materijala koji se koristi u proizvodnim pogonima izvan Japana. Postignuto je 28 % smanjenje u skladu s ciljem FY2050 koji se odnosi na 30 % smanjenja od 2015. godine nadalje. Grupa Brother će pokrenuti nove inicijative poput recikliranja resursa u lancu vrijednosti poboljšavajući sustav i neprestano promovirajući svoje aktivnosti.


Predanost aktivnim i stalnim naporima za ubrzavanje okolišnih aktivnosti

U Globalnoj listini grupe Brother koja pruža temelj za sve aktivnosti, grupa Brother obećava da će pomoći društvu u postizanju održivog razvoja aktivnim i kontinuiranim razmatranjem utjecaja svih aspekata našeg poslovanja na okoliš. Pod sloganom 'Brother Earth', zajedno s dioničarima, promovira okolišne aktivnosti temeljene na zajedničkoj poruci 'Radimo s vama za bolji okoliš'.

 

Stjecanje povjerenja javnosti

Grupa Brother vjeruje da se pitanja kupaca mogu riješiti ispunjavanjem zahtjeva i standarda postavljenih okolišnim oznakama za pojedinu zemlju. Stoga grupa Brother naporno radi na razvoju ekološki prihvatljivih proizvoda koji će nam omogućiti da riješimo socijalna pitanja i dobijemo povjerenje kupaca.
Smatram da bi svaki zaposlenik grupe Brother trebao biti svjestan da društvena potražnja odražava potrebe kupaca i stvara proizvode i usluge putem tvrtke koji djeluju kao 'pojačala'. Kao direktor dat ću sve od sebe da se to dogodi i da steknemo dugoročno povjerenje društva.

Ichiro Sasaki
Izvršni direktor i predsjednik uprave
Brother Industries, Ltd.
Rujan 2019

 

*Svjetska vizija predstavljena 2019. na samitu G20 u Osaki u potrazi za globalnom ekonomskom stabilnošću i rastom. Cilj vizije je smanjiti dodatno zagađenje morskim plastičnim otpadom na nulu do 2050. godine..

škola-djeca-vrijednosti-filozofija

Socijalna i etička politika

Brother je ponosan na svoje poštene i ugledne poslovne prakse koje se temelje na povjerenju i poštenju. Naša moralna politika i interna Globalna listina grupe Brother upravljaju našim odnosima s interesentima kako bi se osigurala globalna konzistencija naših odluka, postupaka i ponašanja i održao moto "Na vašoj strani" u svemu što radimo.

Pročitajte cijelu Socijalnu i moralnu politiku

okoliš-izjava o privatnosti-čamci-rijeka

Politika zaštite okoliša

Brother se stalno trudi smanjiti utjecaj na okoliš i povećati održivost poslovanja. Utjecaj na okoliš uzima se u obzir u svakoj fazi životnog ciklusa proizvoda, od dizajna, razvoja i proizvodnje do korištenja, odlaganja i recikliranja.

Pročitajte cijelu Politiku zaštite okoliša