1. Home Brother
 2. Podrška
 3. Upute: kategorija pisača
 4. Kako mogu ispisivati s telefona ili tableta | Brother
Mobilna aplikacija Brother za ispis na telefonu, crni Brother pisač na stolu u pozadini.

Kako mogu ispisivati s telefona ili tableta | Brother

Ispis s mobilnog telefona može učiniti zadatke ispisa mnogo jednostavnijima. Možete ispisivati s iPhone, iPad ili Android pametnog telefona ili tableta pomoću certificirane aplikacije proizvođača pisača. Međutim, postoje i druge opcije, kao što su pluginovi.

Postoji li aplikacija za ispis s mobilnog telefona? 

Mobilne aplikacije za iOS i Android obično su dostupne besplatno i mogu se preuzeti iz trgovine App Store ili Google Play. Provjerite jeste li preuzeli aplikaciju koja podržava vaš model pisača. Nakon instalacije na pametni telefon ili tablet, pisači na istoj mreži obično se prepoznaju odmah, pa možete bez odgode ispisivati datoteke s mobilnih uređaja.

Pronađite datoteku ili fotografiju koju želite ispisati s pametnog telefona ili tableta, a zatim je podijelite s aplikacijom za ispis na svom uređaju. U aplikaciji obično postoje različite opcije, kao što su broj ispisa, ispis u boji ili crno-bijelo te jednostrano ili obostrano, također na foto papiru, baš kao i na računalu. 

Brother ima besplatne mobilne aplikacije za ispis raznih datoteka, uključujući PDF, fotografije, Microsoft Word i Excel datoteke i e-poštu s pametnih telefona ili tableta, na Brother tintni ili laserski pisač.

Što možete ispisati pomoću mobilnih aplikacija?

 • PDF, Word, Excel, PowerPoint i tekstualni dokumenti – s popisa datoteka ili preuzimanja dokumenata ili iz drugih aplikacija kao što su Google Drive ili iCloud. 
 • Fotografije – izravno iz aplikacije, foto albuma ili aplikacija društvenih medija i WhatsApp-a.
 • Web-mjesta – ispisujte web-stranice izravno iz različitih internetskih preglednika.
 • Iz međuspremnika — ispišite podatke, fotografijje, tekst i odabrane dijelove web-stranica kopirane u međuspremnik iz drugih aplikacija.

Što možete odnosno ne možete ispisati ovisi o aplikaciji za ispis proizvođača pisača jer sve nemaju cijeli popis mogućnosti ispisa kao što je gore navedeno.

Mogu li skenirati dokumente na mobitel ili tablet? 

Ako imate višenamjenski uređaj, papirnate dokumente možete skenirati i na pametni telefon ili tablet. 

Otvorite aplikaciju proizvođača i odaberite skeniranje. Nakon što višenamjenski uređaj skenira dokument, taj će se prikazati na pametnom telefonu. Zatim možete sken rotirati, izrezati i urediti. 

Slijedi nekoliko opcija: spremite skeniranu datoteku na telefon ili tablet, pošaljite je e-poštom u JPEG ili PDF formatu ili spremite u oblak, kao što su iCloud, Dropbox ili Google Drive. 
Sve aplikacije ne podržavaju skeniranje dokumenata pa provjerite nudi li to proizvođač pisača u aplikaciji. 

Brother ima široku paletu pisača i višenamjenskih uređaja za kućnu i uredsku upotrebu, pogodnih za ispis s pametnih telefona i tableta te skeniranje na njih. Osim toga, posjetitelji, zaposlenici ili obitelj koji su povezani s bežičnom mrežom također mogu koristiti opcije ispisa. 

Pluginovi i rješenja za ispis s mobilnog telefona

Osim aplikacija proizvođaća pisača, postoje i druge opcije za ispis datoteka s mobilnih uređaja kao što su pametni telefoni ili tableti. To su općeniti pluginovi koje proizvođači uređaja prethodno instaliraju na mobilne uređaje ili se mogu preuzeti zasebno. Prednost tih pluginova – za razliku od aplikacija proizvođača pisača – je da rade za više marki pisača, a njihov nedostatak da nude samo standardne mogućnosti ispisa, bez dodatnih kao što su izbor ispisa u boji ili crno-bijelo i obostrani ispis. Osim toga, značajke skeniranja nisu podržane.

Ovo su najpopularniji pluginovi i rješenja za ispis s pametnog telefona ili tableta:

Apple AirPrint
Apple Airprint uslugom možete jednostavno ispisivati s Apple iPhone uređaja i pisača koji podržava AirPrint. Aplikacija olakšava ispis e-pošte, fotografija, web-stranica i dokumenata jer nema potrebe za instalacijom softvera.. AirPrint je ugrađen u većinu iOS mobilnih uređaja, kao što su iPhone i iPad.

 

Mopria Print Service
Ispisujte izravno s Android uređaja na pisač koji podržava Mopriu. Brzo se povežite s pisačem putem bežične veze kako biste ispisivali poruke e-pošte i druge dokumente. Preuzmite i instalirajte plugin za uslugu ispisa Mopria iz trgovine Play Store i već ste spremni za ispis s pametnog telefona ili tableta.

 

Cortado
Cortado omogućuje ispis na kompatibilni Brother pisač povezan s pametnim telefonom ili tabletom putem bežične ili Bluetooth veze. Ispis u oblaku Cortado dostupan je za Apple, Android i BlackBerry uređaje. Možete ispisivati različite formate datoteka, kao što su HTML e-poruke, Excel, PDF i PowerPoint datoteke, bez potrebe za instaliranjem odgovarajuće aplikacije.

 

NFC (Near Field Communication)
Nova tehnologija omogućuje uspostavljanje transakcija, razmjenu podataka i bežičnu vezu između dva uređaja u bliskom međusobnom dometu. Jednostavno uspostavite bežičnu vezu tako da mobilni uređaj s podrškom za NFC držite uz pisač s NFC mogućnostima. Zatim možete ispisivati izravno s mobilnog uređaja i skenirati u njega.

 

Wi-Fi Direct
Pisači koji podržavaju Wi-Fi Direct mogu se izravno povezati s pametnim telefonom ili tabletom bez korištenja usmjerivača ili hotspot točke. Možete ispisivati izravno s mobilnih uređaja ili skenirati u njih. Wi-Fi Direct čini ispis poruka e-pošte, fotografija, web-stranica i dokumenata jednostavnim. Nema potrebe za softverom za preuzimanje, upravljačkim programima za instalaciju i kabelima za povezivanje. 

 

Brother aplikacije za pisače
Brother ima nekoliko aplikacija za ispis datoteka s Android i iOS pametnih telefona i tableta. Ove aplikacije također pružaju napredne mogućnosti koje nedostaju standardnim pluginima za ispis i usluge, kao što su ispis u boji ili crno-bijelo, ispis na foto papiru te jednostrani ili obostrani ispis. Osim toga, aplikacije omogućuju skeniranje datoteka izravno s Brother pisača na mobilne uređaje, kao što su iPhone, iPad ili Android pametni telefoni ili tableti.

 

Brother iPrint&Scan aplikacija
Brother iPrint&Scan besplatna je aplikacija koja vam omogućuje ispis datoteka s ii skeniranje u Phone, iPad ili Android pametne telefone i tablete. Sve što trebate je bežična mreža i Brother pisač ili višenamjenski uređaj koji to podržava. Aplikacija je jednostavna za instalaciju i korištenje. Čim instalirate aplikaciju, pretražit će mrežu za podržane pisače, tako da u bilo kojem trenutku možete ispisati željene datoteke.

 • Jednostavan i brz način ispisa fotografija, web-stranica i dokumenata (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstualni dokumenti)
 • Ispisujte dokumente i fotografije izravno iz usluge u oblaku kao što su: Dropbox, OneDrive, Evernote.
 • Spremite skenirane dokumente na Android mobilni uređaj ili ih pošaljite e-poštom (PDF, JPEG).
 • Koristite bez potrebe za računalom ili upravljačkim programom.

 

Brother Mobile Connect aplikacija
Brother Mobile Connect besplatna je aplikacija koja vam, uz ispis i skeniranje datoteka s mobilnih uređaja i s njih, omogućuje praćenje razine tinte i tonera te jednostavno naručivanje odgovarajućeg potrošnog materijala. Aplikacija radi putem bežične veze i dostupna je za iPhone, iPad i Android pametne telefone ili tablete.

 • Ispišite dokumenate, fotografije i web-stranice (PDF, Word, Excel, PowerPoint, tekstualni dokumenti)
 • Skenirajte fotografije i dokumente izravno na pametni telefon ili tablet (PDF/JPEG) za ispis, dijeljenje ili spremanje.
 • Promijenite postavke pisača i pratite razine tinte ili tonera.
 • Prilagodite početni zaslon kako biste brzo pristupili često korištenim značajkama.

 

Plugin za Brother usluge za Android
Plugin za Brother usluge posebno je dizajniran za Android mobilne uređaje (verzija 5 ili novija) i može se preuzeti s Google Playa. Pomoću plugina možete ispisivati s Android pametnog telefona ili tableta na odgovarajući Brother pisač putem dostupne bežične mreže pritiskom na gumb.

Ispis naljepnica s mobilnih telefona

Dostupne su razne aplikacije za ispis naljepnica s pametnih telefona, tableta ili određenih mobilnih uređaja koje se koriste u maloprodajnim, skladišnim i zdravstvenim okruženjima. Korištenje tih aplikacija olakšava ispis naljepnica izravno s pametnog telefona, tableta, prijenosnog računala ili drugog mobilnog uređaja putem bežičnog Brother pisača naljepnica. 
Brother također podržava profesionalne usluge dizajna i ispisa naljepnica kao što su BarTender i NiceLabel.

Ispisujte s i skenirajte u web-usluge i usluge u oblaku

Uz Brother pisače i skenere koji imaju značajke web povezivanja, moguće je izravno povezati uređaj s raznim web-uslugama i uslugama u oblaku, kao što su Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote i Box. Ova veza omogućuje vam ispis iz i skeniranje izravno u ove popularne usluge bez korištenja računala.

 

Više iz Upute: kategorija pisača

Možda će vam se sviđati i

Povratak na vrh