1. Home Brother
  2. Podrška
  3. Upute: općenito
  4. Kako reciklirati spremnike tinte i tonere
A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Kako reciklirati spremnike tinte i tonere

Kada u spremniku ponestane tinte ili u toneru praha, mnogi ih jednostavno bace, ne shvaćajući da se mogu reciklirati za korisne dijelove.

Zašto ne smijem baciti spremnike tinte i tonere?

Svake godine milijuni spremnika tinte i tonera bacaju se, a ne recikliraju. U stvari, više od 350 milijuna komada završi na odlagalištima diljem svijeta, od kojih svaki sadrži plastiku kojoj treba do 1000 godina za razgradnju. Odlagališta se pune, puštajući zagađivače i toksine u okoliš.

Kako mogu odbaciti spremnike tinte i tonere?

Proizvođači pisača sada vam omogućuju vraćanje praznih spremnika tinte i tonera. Dakle, umjesto da ih bacite u kantu i pridonosite krizi odlagališta, trebali biste ih zapakirati i poslati natrag proizvođaču, koji će ih zatim reciklirati umjesto vas.

Gotovo svi originalni spremnici tinte i toneri, mogu se reciklirati do 97 %, tako da nema razloga da ih ne bi. Time znatno smanjujete otpad, a i troškove proizvodnje novih spremnika tinte i tonera, kako financijske tako i ekološke. U konačnici to znači da vam troškovi potrošnog materijala i dalje ostaju prihvatljivi.

Što se događa sa spremnicima tinte i tonerima kada se recikliraju?

Kada je riječ o ograničavanju vašeg utjecaja na okoliš putem recikliranja, Brother je „na vašoj strani”. Svoju predanost okolišu shvaćamo ozbiljno, stoga smo ovdje kako bismo olakšali recikliranje spremnika tinte i tonera.

Kada nam ih vratite, apsolutno ništa ne odlazi na odlagalište, jer se pobrinemo za njihovu ponovnu proizvodnju i recikliranje sa što manje utjecaja na okoliš.

Pročitajte više o našem vodećem procesu ovdje.

Kako vratiti prazne spremnike tinte i tonere Brother

Kada ste spremni reciklirati iskorištene originalne Brother spremnike tinte i tonere, samo slijediti četiri jednostavna koraka.

  1. Posjetite našu web stranicu i potražite obrazac za recikliranje spremnika tinte ili obrazac za recikliranje tonera. Ispunite podatke o svom domu ili uredu i javite koliko komada želite vratiti.
  2. Brother će vam poslati unaprijed označenu omotnicu ili kutiju, ovisno o tome koliko iskorištenih spremnika tinte ili tonera trebate poslati. Ako želite vratiti manji broj komada, samo besplatno ispišite poštansku naljepnicu koja se nalazi na našoj web stranici, zalijepite je na originalnu kutiju od proizvoda i pošaljite nam sve zajedno natrag.
  3. Napunite omotnicu ili kutiju praznim originalnim Brother spremnicima tinte ili tonerima, te pažljivo zatvorite tako da ostanu zapakirani dok ne stignu do nas.
  4. Idite u svoj lokalni poštanski ured i besplatno nam pošaljite svoje prazne originalne Brother spremnike tinte ili tonere. Ako šaljete više od 12 komada odjednom, jednostavno nam javite kad napunite kutiju za recikliranje i mi ćemo je preuzeti kod vas.

Nakon što završite, recikliranje originalnih Brother spremnika tinte i tonera je lako. Dakle, ako želite učiniti svoj dio za okoliš, javite nam i mi ćemo vam poslati ono što vam je potrebno za recikliranje.

Više iz Upute: općenito

Možda će vam se sviđati i

Povratak na vrh